Erdoğan için tören: AKP üyesi oldu

Erdoğan düzenlenen törende üyelik formunu imzalayarak AKP üyesi oldu. Erdoğan, "Yuvama, sevdama, aşkıma geri döndüm" dedi.

AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan parti üyelik formunu imzaladı.

Erdoğan an itibariyle AKP üyesi oldu. Binali Yıldırım'ın Erdoğan'ın formu imzalarken ağladığı görüldü. 

Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Hoşgeldiniz, şeref verdiniz" diyerek "özlenen an" şeklinde yorumda bulundu.

Konuşmasının devamında 1 Mayıs için "Kutlu olsun" mesajı paylaştı, patronlarla işçiler arasında "uzlaşma" vurgusu yaptı.

Binali Yıldırım 21 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre için "Erdoğan Genel Başkan adayı olacak" dedi.

Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha büyük başarılara imza atmaya hazırız, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yıldırım MHP'ye de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Konuşmanın ardından Erdoğan'a AKP kurucu üyeliği beyannamesini verdi.

ERDOĞAN KONUŞTU

AKP'ye üye olan Erdoğan, Binali Yıldırım'ın ardından konuşma yaptı. 

Sözlerine "Sizi hasretle, muhabbetle selamlıyorum" diye başlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı görevim nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığım yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum.

Bu resmi bir ayrılıktı. Olağanüstü kongremizde vedalaşma yaparken Ak Parti 13 yıllık parti olsa da asırlar öncesinden başlamış kutlu bir davanın mirasını taşıyan partidir demiştim o gün. Bu kutlu yürüyüşü inşallah daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz, buna inancım tam. 

Bugüne kadar hangi sorunun üstesinden gelebildiysek milletimizin duası desteği sayesinde geldik. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi biz gövdemizi siper ettik, yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 

15 Temmuz bunun açık ve net ispatıydı. Türkiye'ye saldıran herkesin bizi hedef alma sebebi budur. Bazıları sanıyor ki mesele şahsımızdır, mesele hükümetimizdir, partimizdir. Halbuki mesele milletimiz, ülkemiz, devletimiz, bağımsızlığımız, hedeflerimiz, iddialarımızdır. Biz de milletimiz de bu gerçeği biliyoruz. 

Bizim bir değerler dünyamız var, hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Sözümün muhatabı bize kulak verenlerdir ama icraatlarımız herkes için geçerlidir. Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur, 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır.

Sosyal bilimler literatürüne Ak Parti tarzı siyaseti kazandırdık. Bu konu gelecek nesillere ışık tutacak.

Davetlerimize iştirak etmemekten Meclis'te ayağa kalkmamaya kadar partimizi yıpratmaya yönelik akla hayale sığmayan ahlaksızlıklar sergilendi.

Bir yandan ana muhalefetin iftiraları, diğer yandan terör örgütlerinin sinsi eylemleriyle 7 Haziran seçimlerine ulaştık. Kasım seçimleri arasında yaşadığımız sorun da terör eylemlerinin aleniyet kazanıp artmasıdır. Ceylanpınar'da iki polisimizin şehit edilmeleri bardağı taşıran son damla oldu. Devlet tüm gücü ve imkanlarıyla terör eylemlerinin üstüne gitti. Çukur eylemleri hadiseleri de bu dönem ortaya çıktı. Bu imtihanların hepsinden yüz akıyla çıktık. Bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömdük.

Suriye'den sınırımıza tehditleri ortadan kaldırmak için kapsamlı operasyon hazırlıklarında son aşamaya geldik. FETÖ'nün tasfiyesinde ciddi ilerlemeler kaydettik. Türkiye tarihinin en büyük ihanet teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi Türk milletine yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Asker elbisesi giymiş FETÖ mensubu teröristler ülkemizi işgale kalkışmışlardı. O gece nasıl büyük ihanetle başladıysa ertesi gün de o derece kahramanlık hikayesiyle nihayete erdi.

Bunlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar acaba şu ne dedi, bu ne dedi bakamayız. Yargı var, hukuk var gereği neyse o yapılacak. Önünüze gelip göz yaşı dökenler de olabilir. Acırsak acınacak hale geliriz. 

Pensilvanya'daki terörist başı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ederken sadece ABD'deki okullarında 75 bine yakın öğrencinin eğitimi ve geliri 750 milyon dolara tırmandığı bir kaynak var. Herkese rastgele böyle bir ödeme yapılır mı? Yapılmaz. Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz felaket. Bir de PKK'ya destek veriyorlar. Güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriyorlar. Benim bir bakanım uçuş izni alamıyorsa bu soruya cevap bulmamız gerekiyor. Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka şansınız yok, açmadığınız taktirde güle güle. Türkiye bunların kapı kulu değildir. 

Dün bir haber alıyorum yakında NATO zirvesi var, görüşme talepleri var, 5 madde saymışlar, ilk adımı Türkiye'nin atması, OHAL kalkması... Geçin bunları geçin. Sen git Fransa'daki OHAL'i kaldırın. Biz terörle mücadeleyi neyle vereceğiz? Önce bu fasılları halledin, verdiğiniz sözleri tutun, ondan sonra masaya oturur konuşuruz, aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

Suriye'de başlattığımız Fırat Kalkanı Harekatı başarılarla dolu bir süreçtir. Şimdi sırada Münbiç ve Rakka var. Burada tabii ki hedef başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle ne yaparız. Yarın Rusya ziyaretimiz var, Putin'le bunları görüşeceğiz.

Biz milletimizi parçalamak, bölmek isteyenlere karşı ne yapıp edip birliği sağlamamız lazım. Biliyorum 16 Nisan için Türkiye'nin dört yanında gayret sarf ettiniz, 81 vilayette bu çalışmayı bizim tek millet anlayışıyla taçlandırmamız lazım. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi vs. Tek millet olacağız. Bunu başarmak görevimizdir. Kucaklıyoruz, kucaklayacağız. Bizim bu havuza herkes gelmek zorunda değil. Ama biz çağrımızı yaparız.

PYD/YPG'nin Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğimiz, başkasından bize destek de yok.

Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet anlayışımız yok. Hiç şüphesiz hukuken Ak Parti'den uzak olduğumuz dönemin en önemli sınaması 16 Nisan oldu. Dünyanın hiçbir yerinde her ikisi de halk tarafından seçilen iki yönetici yoktur, olamaz. Ülkemizde cumhurbaşkanları vesayetin bekçisi olarak teşhis edilmişti. Evet diyerek 25 milyon vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum, Hayır diyenlere demokratik haklarını kullanma yolunda gayret sarf ettikleri için de teşekkür ediyorum. Bizim şükranımız onların da evet diyenlere şükranını gerektirir.

Yüzde 48,6 da CHP oyu değildir. Onun için kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde yerel seçimler var. YSK biz biliriz ki nihai karar merciidir. YSK kararını veriyor, AYM diyorsun, AYM açıklama yapıyor, oradan da umudunu kesiyorsun şimdi de AİHM'e gidiyorsun. AİHM'in böyle bir görevi yok, seçimle ilgili iç işlere karışma yetkisi yok. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor. Onun için sabırlı ol, 2019 seçimlerine iyi hazırlan, milletin gönlüne gir. 

16 Nisan artık geride kaldı. 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Diğer partilere de aynı tavsiyede bulunuyorum. Eğer yaşadıklarımızdan ders çıkartmazsak benzer sıkıntılara düçar olmamız kaçınılmazdır. Bu ülkenin tek kuruşunu dahi çarçur etme hakkımız yoktur. Rehavete kapılma hakkımız asla yoktur. Bu fakir mahcup olmak istemiyor. 

Dava adamlığı kolay değildir. Bu partiye sırtını dönüp de iflah olan daha kimseyi görmedim. Muhabbetiniz, coşkunuz, ahde vefanız için hepinize teşekkür ediyorum.