Erdoğan: Her geçen gün zafere yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Her geçen gün zafere biraz daha yaklaşıyoruz. Unutmayın sabreden kimse zafere ulaşacaktır. Zafere daha yakınız' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki 6. Olağan İl Kongresi'ne konuşuyor.

Erdoğan, kongredeki konuşmasından önce salonun önünde bekleyen kalabalığa hitap etti.

Erdoğan, şunları söyledi: 

"(Afrin Harekatı) Her geçen gün zafere biraz daha yaklaşıyoruz. Unutmayın sabreden kimse zafere ulaşacaktır. Zafere daha yakınız. Şu anda gece gündüz demeden Mehmedimiz dağ taş, tepe yürüyor. Yine şu an itibarıyla 300 kilometrekarelik alanı aşmış vaziyetteler. Cerablus'ta, El Bab'da nasıl neticeye ulaşıldıysa Afrin'de de, İdlib'de de, Münbiç'te de hedefe ulaşılacaktır. Biz kardeşlerimizin topraklarına yerleşmesini istiyoruz. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz evlerine dönsünler istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Yoksa bizim Türkiye olarak kardeş Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Bize topraklarımız yeter. 18 milyon kilometrekarelik topraklara sahipken 780 bin kilometrekareye düşmüşsek de buna hamdediyoruz. Takvim vermek benim kudretimde değil. Biz şu anda elimizden gelen gayretle devam ediyoruz."

'AK PARTİ'NİN KADERİ MİLLETİN KADERİYLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti kaderi milletimizin kaderiyle bütünleşmiş, iç içe geçmiş bir partidir. Bizim her başarımız milletimizin başarısıdır. Her başarısızlığının da milletimize bir bedeli vardır" diyen Erdoğan, "Bu anlayışıyla çalışmamızı yürütmemiz gerekiyor. Bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda ve secdede eğildik. Türkiye sınırları içerisinde, sınır boylarında verdiği tarihi mücadelede biraz daha güçlenerek yoluna devam ediyor. Bu mücadelenin kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütülmesi en başta bizlerin görevini layıkıyla yapmasından geçiyor. Tüm AK Parti kadroları milletimizin desteğini almak için gecesini gündüzüne katması gerekiyor. En küçük başarısızlığın nelere mal olduğunu 7 Haziran’da gördük. Daha hassas olacağız. Bizim başarısızlığımız milletin başarısızlığı gibi görüp akbaba gibi çullananlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. Bu millet, bunu 15 Temmuz’da gösterdi. 15 Temmuz’da benim milletim genci yaşlısı F16’lardan kaçtı mı, tanklardan kaçtı mı, hayır. Tam aksine bağrını, göğsünü açtı. Onlar imanlarının gereğini yerine getiriyorlardı. Sınır boylarında ölürsek şehit, dönersek gaziyiz bizi beklemesinler, istikbalimiz ve istiklalimiz için çarpışan kahramanlara çok şey borçluyuz. Hepsine de selamlarımızı gönderiyoruz. Şu dört ilkeye sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Rabiamız, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet." 

'BUNA SABREDİYORUZ

"18 milyon kilometrekarelik topraklara sahipken 780 bin kilometrekareye düşmüşsek de buna hamdediyoruz, sabrediyoruz. Takvim vermek benim kudretimde değil. Biz şu anda elimizden gelen gayretle devam ediyoruz.
Biz 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizin tekrar topraklarına dönmelerini istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Bizim Türkiye olarak Suriye topraklarında gözümüz yok. Bizdeki çadırlarda değil kendi topraklarında onlara evler yapalım."