Erdoğan hem ağlatıyor hem güldürüyor: Demirören Türk Petrol'ün yeni sahibi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği bir haber nedeniyle ağlayan Milliyet gazetesinin sahibi Erdoğan Demirören, Erdoğan iktidarında enerji sektöründe büyümeye devam ediyor. Demirören şimdi de Türk Petrol'ü yeni sahibi oldu...

Demirörenler Milangaz, MOil ve Total'in ardından şimdi de Türkpetrol'ün sahibi oldu.

Türk Petrol Vakfı'nın Demirörenler tarafından alınması sonrası "Turkoil" dahil 12 farklı marka daha Demirören’in olmuş oldu.

Vatan'ın haberine göre, Demirören Holding, yakın zamanda, yüzde 70’ine sahip olduğu Milan Petrol’ün (MOil) tamamını bünyesine katmıştı. Grup, Milangaz, Likidgaz ve Total Türkiye’nin de yüzde 100’ünün sahibi konumunda.

Demirören Enerji Grubu, akaryakıt sektöründe yüzde 7.4 oranında, LPG sektöründe yüzde 22 pazar payına sahip.

ERDOĞAN AZARLAYINCA AĞLAMIŞTI...

Demirören grubunun başında bulunan Erdoğan Demirören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın azarı sonrası ağlamasıyla gündeme gelmişti.

2014 yılında yayınlanan bir ses kaydına göre, Erdoğan İmralı tutanakları haberlerinin yayınlanması sonrası Milliyet'in sahibi Erdoğan Demirören'i arayarak sert sözler söylüyor, bu sözler sonrası Demirören dayanamayarak ağlıyordu.

Erdoğan'ın sert sözlerine dayanamayarak ağlayan Demirören, telefondan hemen sonra dönemin yayın yönetmeni Derya Sazak'ın işine son vermişti.