Erdoğan: Hala sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılar var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "14 yıldır kesintisiz iktidarız ama hala sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılar var" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Erdoğan konuşmasında "14 yıldır kesintisiz iktidarız ama hala sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılar var" dedi.

'80 MİLYONA ULAŞMAK İSTEYEN BİR HAREKETİZ'

"İnsan yetiştirmek her şeyden önce inanç gerektirir, adanmışlık gerektirir, sabır gerektirir, süreklilik gerektirir" diyen Erdoğan, "Her türlü imkan var, tek eksiğimiz bunları hizmete dönüştürecek adanmış kadrolardır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Biz, 80 milyon insanın tamamına ulaşmak isteyen bir hareketiz, bunun farkında olmamız gerekir" dedi.

'O GECE ORAYA GELENLER..'

Erdoğan, Ensar Vakfı'nda yaptığı konuşmada yeniden Gezi'yi hedef aldı.

"Bugüne kadar yaptıklarının yanına kar kaldığını sananlar, 15 Temmuz gecesi tarihi bir ders aldılar" diyen Erdoğan, 15 Temmuz'da sokağa çıkanlar için "O gece oraya gelenler, Gezi Parkı'nın gençleri değildi. Vatanını seven, milletini seven gençlerdi" dedi.

'DARBENİN OLDUĞU GÜN TORUNUMA...'

Erdoğan kendisine torunuyla birlikte resminin hediye edilmesi üzerine,"Anlamlı bir resmi ortaya koymuş bir gencimiz. Bunu unutmak mümkün değil. Torunuma darbenin olduğu gün Kuran öğretiyordum. 'Bir sayfa oku dedik her gün'. O gece onu çalışıyorduk. Bu resmi bu şekilde ortaya koyan gencimiz bana unutulmaz bir hatırayı verdi, duvarımıza asacağız" dedi.