Erdoğan 'Gezi' yüzünden uzaya çıkamamış...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların herkes uzaya giderken yaptıkları şey, Gezi parkında oynamaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış adı altında Denizli'de "evet" mitingi düzenledi.

"1960 darbesinin arkdından öyle bir sistem kurulmuştur ki, cumhurbaşkanları ile başbakanlar adeta birbirlerini yediler" diyen Erdoğan, "Bakıyorsunuz, Gazi Mustafa Kemal İnönü ile kavgalıydı ve istifasını dahi istemiştir. Aynı şekilde İnönü kendi Başbakanı ile kavgalıydı. Ne zaman ki rahmetli Menderes geldi, istikrar geldi.

Gerçi ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama biz istiyoruz. Genç, dinamik bir parlamentonun nasıl olacağını 16 Nisan'da göstermeye hazır mıyız? Hani ana muhalefetin başındaki soruyor ya, herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu diye? O zaman Türkiye bu kavgalarla uğraşıyor. Bak 15 senedir Türkiye nasıl kalkınıyor? Bunların herkes uzaya giderken yaptıkları şey, Gezi parkında oynamaktı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Daily Sabah'ın engellenmesiyle ilgili konuşmasında Avrupa'ya tehditlerine devam etti:

"Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girmesini yasakladılar. Hani sizde basın özgürlüğü vardı? Hesabını vereceksiniz. Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' de, o 'Nazi' deyince rahatla… Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' dediğiniz sürece, Tayyip Erdoğan da size 'Faşist' demeye, 'Nazi' demeye devam edecek."