Erdoğan: Doğum kontrolüymüş, Müslüman doğum kontrolü yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümü töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın da yöneticilerinden olduğu TÜRGEV'in 20. kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşuyor.

Töreni, Bilal Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın yanısıra çok sayıda eski ve yeni AKP'li bakan da protokolden izliyor.

"TÜRGEV'in başkanı ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, "Kuruluşundan bu yana emek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün TÜRGEV çok iyi bir noktaya geldi" dedi. 

Erdoğan, "Paralel yapının şahsıma ve aileme yönelik saldırıların bir kısmında bu vakıf alet edilmeye çalışıldı" diye konuştu. "Paralel Yapı'nın saldırılarının dorukta olduğu bir dönemde TÜRGEV'deki arkadaşlarıma daha çok çalışın dedim" ifadelerini kullanan Erdoğan, "O kadar rahatsız oldular ki bir kısmı yurtdışına kaçtı. Menzil doğru olunca yol da doğru oluyor" dedi.

Daha önce de "Kindar ve dindar gençlik istiyorum" açıklaması yapan Erdoğan, bu kez de şunları söyledi:

"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaresi yok. İdealimizdeki gençliği mi istiyoruz. İlkokuldan lisansüstüne kadar kendi müesseslerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor. Eğitiminde başarılı olması için destek veremediğin öğrenciye haksızlık etmiş olursunuz. Günümüzde hizmet standartları çok yükseldi. Geçmişte hangi sorunun çözümünü başkasına havale etsek orada sıkıntı yaşadık ve zarar gördük. Sadece alt yapıyı kurmanın yetmediğini gördük. Burada alt nesillere verilecek eğitim için çok ciddi çalışma yapılması şart.

Gençler 4 ana madde var. Bir itikadi noktada çok sağlam olacağız. Bizim itikadımızı kimse teraziye çıkaramayacak. Ahlakta örnek bir gençlik inşallah TÜRGEV'in yurtlarında kalan öğrenciler olacak. İbadetinden taviz vermeyen bir gençlik olacak. Muamelatta sağlam bir gençlik olacak inanıyorum. Gençler inanın bunu başardığınız anda sizden çok farklı bir nesil olacak. Bunun için yeni dönemi okul yapmaktan ziyade okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olacak."

"Maddi ve maddevi eğitim konusunda, savrulan gençler olduğunu görüyoruz, biliyoruz" diyen Erdoğan, "Bu gençlerin bir kısmını bölücü terör örgütü devşiriyor, kullanıyor, onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Bugün dağlara giden gençler varsa, bu şuurdan nasibini almadıkları için. Aynı şekilde DAEŞ gibi dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var. Bunlar inancı olan gençler. Uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlısı gençler de var. Tek bir evladımızın bile zayi olmasına gönlümüz razı olmaz" dedi.

'ZÜRRİYETİMİZİ ARTTIRACAĞIZ'
"Vakıf hizmeti nefsi tatmin etme değil, nefsi terbiye etme yeridir. Dünyaya değil, ukbaya yapılan yatırımdır. Pek çok kuruma ihtiyacımız var" diyen Erdoğan, "Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Allah ne derse, Peygamberimiz ne derse o. Bir önceki görev annelerindir" dedi.