Erdoğan: Diyanet'te hanımların sayısı artırılmalı

Erdoğan, Diyanet'in etkinliğinde yaptığı konuşmada "Diyanet İşleri Başkanımızın ciddi eksikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda çok geride kalmıştır. Hiçbir boşluk bırakmamak mecburiyetindeyiz. Birileri gelip dolduruyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Diyanet'in yaz kampı etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen kendini her anlamda iyi yetiştiren bir neslin geldiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

'53 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR'

Terör son 35 yıldır vatandaşlarımızın tamamının hayatında çok derin yaralar açtı. Oraları çok dolaştım. Siyasette 40 yıllık bir geçmişim var. Birçok kardeşimizin kerpiç evlerinde onlarla beraber kaldım. Şimdi devran değişti evlerin önüne hendekler açıldı. Ne dediler? Biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler yalan söylediler. Onların benim Kürt kardeşlerimle alakası yoktu. 7 Haziran'da biraz başarı gördüler hemen ardından sokaklara çağırdılar 53 kişinin ölümüne neden oldular. Ölen benim Kürt kardeşlerimdi. Bekir Bey (Bozdağ) Kürttür, Mehdi Eker Kürttür...Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Türklük ile Kürtlük ile sağlanmaz.

Babama bir gün sordum 'Biz Laz mıyız Türk müyüz?' Babam durdu güldü. benim dedem mollaydı. Babam da büyük dedeme sormuş Büyük dedem de babama demiş ki, 'Yarın öleceğiz öldüğümüz zaman Allah bize kavmimizi sormayacak. Allah bize Rabbin kim? Nebin kim? Dinin ne?' bunu soracak.'

'DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZIN CİDDİ EKSİKLERİ OLDU'

Bölücü örgütün gençlerimize vaat edebileceği hiçbir gelecek yok. Bunlar alçak! Terör örgütü tarafından hunharca öldürülen öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Örgütün din görevlilerimize yönelik saldırıları da hiç kesilmemiştir. Biliyorlar ki camiden terörist çıkmaz. İmam Hatip alerjisinin sebebi farklı nesil gelir endişesiydi. Eğitim sistemimiz defalarca alt üst edilmiştir. FETÖ bunu kullandı. Diyanet İşleri Başkanımızın ciddi eksikleri olduğunu söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda çok geride kalmıştır. Hiçbir boşluk bırakmamak mecburiyetindeyiz. Birileri gelip dolduruyor.

'DİNAYET’TE HANIMLARIN SAYISI ARTMALI'

Hanım kardeşlerimin Diyanet içindeki sayılarının ve görevlerinin artırılması gerektiğine inanıyorum.

'HALA BEN DEĞİLİM DİYOR'

PKK hangi amaçla sahaya sürüldüyse FETÖ de aynı amaçla sürüldü. En büyük hata PKK'yı Kürt kardeşlerimizle FETÖ'yü Allah rızası için çalışanlarla özdeş haline getirmektir. Mahkemede hala 'Ben o değilim' diyor. Bunlarda yalan meşrudur. Ümmeti böyle böyle parçaladılar. Aynı şekilde DEAŞ'la da mücadelemiz bu can bu bedende olduğu sürece devam edecek.