Erdoğan bu vasiyeti yerine getirecek mi: Kutül Amare komutanı mezarına rakı dökülmesini istemiş

Kutül Amare komutanı Halil Paşa'nın mezarına rakı dökülmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın bu vasiyeti yerine getirip getirmeyeceği merak konusu.

Haber Merkezi

AKP'lilerin dün törenle andığı "Kutül Amare Zaferi" ile ilgili ilginç bir bilgi aktarıldı. Kutül Amare komutanı Halil Paşa'nın öldükten sonra mezarına rakı dökülmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı.

Dr. Necdet Özgelen, Halil Paşa'nın bu vasiyetiyle ilgili süreci anlattı. Tarihin Arka Odası adlı programda Halil Paşa'nın mezarına rakı dökülmesini istediğini söyleyen Özgelen, 1964'te mezarına gittiğinde bu vasiyeti yerine getiremediğini de dile getirdi.

O anlar şu şekilde:

ERDOĞAN VASİYETİ YERİNE GETİRECEK Mİ?

Erdoğan, "Kutül Amare Zaferi" 100. yıl töreninde "Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kutül Amare'nin komutanının vasiyetini Erdoğan'ın yerine getirip getirmeyeceği merak konusu.