Erdoğan 'bu akşam düşebilir' dedi: Afrin'de son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre önce yaptığı açıklamada, 'Afrin akşama kadar düşmüş olur' dedi. Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği Afrin'in çeşitli bölgelerinden şiddetli çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Haber Merkezi

Saray'da Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Temenni ederim Afrin akşama kadar düşmüş olur'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından gözler bir kez daha Afrin'deki son duruma çevrildi.

Reuters'a konuşan bir askeri kaynak, TSK'ye bağlı savaş uçaklarının Afrin'de Suriye hükümetiyle birlikte hareket ettiği belirtilen "Halk Güçleri"ni hedef aldığını, 5 milisin öldüğünü ileri sürdü.

Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalının saha kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göreyse, Afrin yakınlarında yer alan Keymar'daki hava saldırısında "Halk Güçleri"nden 8 milis öldü.

Bunun yanı sıra TSK ve ÖSO geçtiğimiz gün Afrin kent merkezini ablukaya aldı.

Genelkurmay Başkanlığı, kent merkezi ve kritik noktaların 12 Mart itibariyle abluka altına alındığını açıklamıştı.

TSK ve ÖSO'nun Afrin bölgesindeki Cinderes ile Burseya hattını birleştiren son hamlesi ise Ayn Dara, Gazaviye, İskan köylerinin alınması oldu.

Öte yandan Afrin'e yakın çeşitli noktalardan çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Danimarka'da katıldığı bir toplantıda konuşan PYD'nin eski eş genel başkanı Salih Müslim ise, "Efrin’i ne Türkiye’ye ne de Rejim’e vermek gibi bir niyetimiz var. Gücümüze de, bu güçle Efrin’i koruyacağımıza da inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Afrin'de son durumu gösteren harita şu şekilde: