Erdoğan: Biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminde 9 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'nın Kazan ilçesinde konuştu. Erdoğan, "İnlerine gireceğiz dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız" dedi.

AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde 9 kişinin hayatını kaybettiği Kazan'da konuşma yaptı.

Erdoğan, Türiye'nin "aynı Türkiye" olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bunlar bir şeyi unuttular. Bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Kazan'da 9 şehidimiz var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, civarında 29 şehidimiz var. Özel harekatta 56 şehidimiz var. Milletin parasıyla alınan F-16'larla alçakça saldırdılar. Bunlar Ahmet'ti, Mehmet'ti, Hasan'dı…Kimdi vuran? Onlar da alçak, güya Ahmet, güya Mehmet, güya Hasan'dı.

Bunlar rahmetli Menderes'i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes'e oy verirken maalesef idam edilirken meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Aynı Türkiye değil artık… Hiç endişeniz olmasın evelallah biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız.

Asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız hep birlikte yürüyeceğiz. Biz havalimanındayken üzerimizden F-16 alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aşarak biliyorsunuz ses hızını aşınca bomba etkisi yapar, halkımı ürkütmeye çalışıyordu. Dünyada bazı ülkeler var ki bunu benim bir oyunumun olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için oyun tezgahlıyorsunuz. Arkamızdan helikopterle uçaklar geliyor. Nasıl bir oyun bu iş? Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu daha iyi görecekler. Ülkemiz henüz layık olduğu yerde değil. Daha iyi yerlere getireceğiz.

Çanakkale geçişinin ihalesini inşallah 18 Mart'ta yapıyoruz. İnşallah geciken Kanal İstanbul'u da açacağız. Onun da ihalesini yapıyoruz. İnşallah 2018 dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabının açılışını yapacağız. Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyüğü olacak. Zaten buna tahammül edemiyorlar. Bundan çatlayıp patlıyorlar. Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olur."