Erdoğan aşiret liderleriyle görüştü

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumurbaşkanlığı Sarayı'na gelen aşiret liderlerini ağırladı. Görüşmenin ardından aşiret liderleri Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılan referanduma dair bir açıklama yayımladı.

Haber Merkezi

Cumurbaşkanı Erdoğan dün aşiret reisleriyle görüştü. Gündemin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKYB) referandum olduğu toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıya Van Ertuşi aşiretinden İskender Ertuş, Van Küresünni aşiretinden Mustafa Kaçmaz, Şırnak Tatar aşiretinden Aslan Tatar, Şırnak Goyan aşiretinden Hazım Babat ile Mardin Kahramanlar aşiretinden Hadi Kahraman katıldı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan aşiret liderleri IKBY'nde yapılan referandumun gayrimeşru olduğunu söyledi. İskender Ertuş konuşmasında "Kuzey Irak'ta yaşanan referandumun, kesinlikle bölgedeki kardeşlerimizin hayrına sonuçlar doğurmayacağı, bu girişimin coğrafyamız üzerinde hain emelleri olan kesimlerin oyunu olduğu üzerinde mutabık kaldık. Milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize bağlılığımızı namusumuz olarak gördüğümüzü, bu değerlerimize yönelik en küçük tehdidi ve saldırıyı kabul etmeyeceğimizi, böyle bir teşebbüse gerekirse canımız pahasına karşı koyacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade ettik" dedi.

Toplantıya katılan aşiretlerin korucu aşiretleri ve uzun zamandır AKP'de siyaset yapan isimler tarafından yönetiliyor. Anadolu Ajansı'nın toplantının haberine "Kanaat önderlerinden gayrimeşru referanduma karşı ortak bildiri" başlığını atarak aşiret liderlerini "kanaat önderi" olarak tanıtması dikkat çekti.