Erdoğan Abdülkadir Selvi'yi yalanladı

Hırvatistan'da konuşan Erdoğan, dün Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin Anayasa'da İslam vurgusu olacağı yönündeki söylentileri yalanladı.

TBMM Başkanı'nın laiklikle ilgili sözleri tartışıladursun, dün Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Anayasa'da İslam vurgusunun yer alacağını "kulis bilgilerine" dayandırarak iddia etmişti.

Hırvatistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine bu konuyla ilgili sorulan soruya "Bunlar boş şeyler" yanıtını verdi. Erdoğan Selvi'nin iddialarını yalanlayan konuşmasında şunları söyledi: "Anayasa'da bu ülkedeki tüm dini grupların inançları güvence altına alınıyorsa, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olması esas alınıyorsa, özellikle İslam'a vurgu yapmaya ne diye ihtiyaç olsun? Ben bir Müslüman olarak inancımı istediğim gibi yaşayabiliyorsam mesele bitmiştir. Hıristiyan Hıristiyanlığını yaşayabiliyorsa, Musevi Museviliğini yaşayabiliyorsa, ateist ateistliğini yaşayabiliyorsa onun için de bitmiştir."

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında yeni Anayasa'da "sürprizler" olacağını belirterek "Yeni anayasada çarpıcı iki bölüm yer alacak. 1­) Kapsayıcı ve kuşatıcı bir başlangıç kısmı olacak. 2­) İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak" demişti.