Erdoğan '30 Ağustos' için Anıtkabir'de: '15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30 Ağustos" için gittiği Anıtkabir'de, Anıtkabir Özel Defteri'ne "15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur" ifadelerini yazdı.

Devlet erkanı "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla Anıtkabir'e gitti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne "15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur" diye yazdı.

Erdoğan'ın deftere yazdıkları şöyle:

"Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 95. yıldönümünü birkez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun."

Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı olacak. Erdoğan, "başkomutan" sıfatıyla tebrikleri kabul edecek.

GEÇİT TÖRENİ BU YIL DA YOK

Geçtiğimiz yıl, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tankların ve askeri araçların yer aldığı geçit töreni kaldırılmıştı. O tören bu yıl da yapılmayacak.

Geçit töreni yerine saat 13.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Ulus'ta bulunan Birinci Meclis arasında geçit töreni düzenlenecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timleri Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Gölbaşı üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Resmi törenlerin son durağı yine Cumhurbaşkanlığı Sarayı olacak. Erdoğan'ın ev sahipliğinde, 30 Ağustos resepsiyonu düzenlenecek.

Resepsiyona, bakanlar ve milletvekillerinin yanısıra sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de katılacak.