Enver Aysever: 4 Eylül mitingine katılmak bir görev

Gazeteci yazar Enver Aysever, 4 Eylül'de İstanbul Kartal'da yapılacak olan "Gericiliğe, emperyalizme, darbelere boyun eğmeyeceğiz" mitingine katılmanın bir görev olduğunu söyledi. Aysever, "15 Temmuz'dan sonra demokrasinin sadece AKP güzellemesi olarak algılandığı bir dönemde, gericiliğin maskesini indirmek gerekiyor" dedi.

Haber Merkezi

Gazeteci yazar Enver Aysever, 4 Eylül'de Kartal'da yapılacak olan "Gericiliğe, emperyalizme, darbelere boyun eğmeyeceğiz" mitingine katılmanın bir görev olduğunu söyledi. Aysever, "15 Temmuz'dan sonra demokrasinin sadece AKP güzellemesi olarak algılandığı bir dönemde gericiliğin maskesini indirmek gerekiyor" dedi. 

11 Ağustos Perşembe günü bir grup akademisyen, sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve yazarın çağrısıyla duyurulan 4 Eylül Kartal mitingine destek çoğalırken, ilk çağrıcılardan Enver Aysever bu miting için niçin çağrıcı olduğunu soL'a anlattı. Aysever şunları söyledi: 

"4 Eylül mitingine çağrıcı olmamın iki sebebi var. Birincisi Türkiye'ye dayatılan siyasal seçeneklerin hiçbiri laik, cumhuriyetçi, devrimci kitleleri temsil etmemektedir. O halde bu seçeneksziliği kırmak için ben de varım demek gerekir. İkincisi, demokrasicilik oyunundaki uygulamaların, yani 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan tabloda demokrasinin sadece AKP güzellemesi olarak algılandığı bu dönemde, hakiki ifade özgürlüğünü, temel insan haklarını göstermek ve gericiliğin maskesini indirmek için Kartal Meydanı'nda olmak gerekiyor. Ben olacağım. Orada olmak da bence herkes için bir görev. Bu nedenle çağrıcılar arasında yer aldım."