Ensar Vakfı'nı yalanlayan bir fotoğraf daha: Tecavüzcü ile Vakıf hep yan yana

Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, vakfa bağlı evlerde çok sayıda çocuğa tecavüz eden öğretmen Muharrem B.’nin 2013’te sadece 5 ay kendileri ile çalıştığını öne sürmüştü. Gazeteport’un bulduğu fotoğraf, Dilberoğlu’nu yalanlıyor.

Ensar Vakfı’nın, Karaman’daki evlerinde 10 çocuğa tecavüz edildiği ortaya çıktıktan sonra olayla bağlantısını gösteren bilgileri internet arşivlerinden sildirmeye başladı. Ancak unutulan bir fotoğrafta, Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu ve tutuklu öğretmen Muharrem B. ile yan yana görünüyor.

Dilberoğlu, 19 Mart 2016’da Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan’a verdiği röportajda, “Suçlanan şahıs, 2013 yılında 5 ay süreyle vakfımızda gönüllü etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş, bu süreden sonra da vakfımızla hiçbir irtibatı olmamıştır. Savcılığın açıklamasında bu şahsın, ilk suç fiilinin 2014 yılında ve farklı yerlerde işlendiği kanaati oluştuğu beyan edilmiştir. Kanaatimizce vakfımızın bu olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” demişti.

Ancak, Gazeteport’ta yayımlanan haber bu sözleri yalanlıyor. Habere göre, Dilberoğlu’nun “2013’te 5 ay süreyle vakıfta çalıştı” dediği Muharrem B, 25 Kasım 2012 günü gerçekleştirilen Ensar Vakfı’nın Karaman’daki şubesinin açılış törenine katılmış. Üstelik törende Dilberoğlu ile Muharrem B. birlikte fotoğraflanmış. Sitedeki haberde, çocuklarla beraber vakfın açılış yemeğine katıldığı belirtilen Muharrem B’nin çocuklarla birlikte çektirdiği fotoğraflar da yer alıyor.

En az 10 çocuğa tecavüz ettiği öne sürülen Muharrem B., Ensar Vakfı’nın Karaman’daki açılışında çocuklarla fotoğraf çektirmiş. Muharrem B’nin Ensar Vakfı’ndaki çocukların Karaman Valisi Murat Koca’yı ziyaretine de katıldığı ortaya çıktı. Ziyarete Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı da katılmış.