Ender Helvacıoğlu'ndan 4 Eylül mitingi çağrısı

4 Eylül Kartal Mitingi'ne çağrıda bulunan Bilim ve Gelecek Dergisi Kurucusu Ender Helvacıoğlu, "Gericiliğe, emperyalizme ve darbecilere karşı yeni bir Türkiye'yi inşa etmeyi hedefleyen bir odağın ön alması lazım, bu ışığı gördüğüm için 4 Eylül'de Kartal'da olacağız" dedi.

Haber Merkezi

4 Eylül Mitingi'ne çağrıda bulunan Bilim ve Gelecek Dergisi Kurucusu Ender Helvacıoğlu, "Gericiliğe, emperyalizme ve darbecilere karşı yeni bir Türkiye'yi inşa etmeyi hedefleyen bir odağın ön alması lazım, bu ışığı gördüğüm için 4 Eylül'de Kartal'da olacağız" dedi. 

4 Eylül'de Kartal'da yapılacak olan "Gericiliğe, emperyalizme ve darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitinginin çağrıcıları arasında bulunan Helvacıoğlu, mitinge niçin destek verdiğini soL'a anlattı:

"Sıkıntılı bir süreçten geçiyor ülkemiz. Her yanından su alan bir gemi gibi... Bu güzel ülkenin ve toplumun kurtarılmaya ve yeniden inşaya ihtiyacı var. Bu durumun sorumluları utanmadan 'kurtarıcı' gibi ortalıkta dolaşabiliyorlar ve yeni belaların girdabına atıyorlar ülkeyi. Bu koşullarda hem gericiliğe hem darbecilere ve en önemlisi hem de emperyalizme karşı çıkan ve yeni bir Türkiye’yi, emekçilerin ülkesini inşa etmeyi hedefleyen bir odağın ön alması gerekir. Bu ışığı gördüğüm bir çıkış olduğu için 4 Eylül Kartal Mitingi'nin desteklenmesi ve katılımın büyütülmesi ihtiyacı hissettim ve çağrıya katıldım."