Emperyalizm ne yana düşer usta?

Büyük ilgi çeken soL Dergi'nin tanıtım sayısında Kemal Okuyan, Afrin operasyonu ve emperyalizm tartışmalarını kaleme aldı.

Haber Merkezi

Afrin operasyonu başladığından beri, “emperyalizme karşı vatan savunması” tanımlamasını daha sık duyar olduk. Hükümet yetkililerinin, yandaş medyanın yanı sıra, AKP ile arası pek hoş olmayan kimi çevrelerin de dilinden düşmüyor bu tanım ve “AKP’nin lafı mı olur, bu emperyalizme karşı ölüm kalım savaşıdır” denerek mesele sol açısından bir varoluş ilkesi olması gereken bir ilkeye bağlanmaya çalışılıyor.

Bu ilke, ABD emperyalizmine karşı olma ilkesidir ve bizler için bir varoluş meselesidir. Buraya kadar anlaşıyoruz. Gerisi fazlasıyla karışık.

Diyoruz ki, tamam, madem Türkiye’de emperyalizmle mücadeleye kararlı bu kadar fazla kişi ve çevre var, onlara küçük bir yardımda bulunalım ve emperyalizm ve onunla mücadeleye ilişkin bildiklerimizi sıralayalım.

1 Mart'tan itibaren her hafta okurlarıyla buluşacak olan soL Dergi'ye abone olmak ve Kemal Okuyan'ın "Emperyalizm ne yana düşer usta?" başlıklı yazısını okumak için fotoğrafa tıklayınız: