Emniyet yetkilisi: Can Dündar'a saldırı organize, saldırgan profesyonel

MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili konuşan bir emniyet istihbarat yetkilisi, saldırının organize olduğunu belirtti.

Can Dündar'ın Çağlayan Adliyesi'nin bahçesinde silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili konuşan bir emniyet yetkilisi, saldırgan Murat Şahin'in gerçekleştirdiği eylemde çok bilinçli ve planlı hareket ettiğini iddia ederek, "Öldürmeye gelmedi. Öldürme niyeti olsaydı ölümü de göze alan hareketler yapardı" dedi.

ORGANİZE SALDIRI
T24'te yer alan habere göre, saldırganın Can Dündar'a öldürme kastıyla saldırması için çok vakti olduğunu da öne süren emniyet yetkilisi, "Gözdağı vermek için yapılan organize bir saldırı yaşandı. Saldırıyı düzenleyen şahıs, Dündar'ın eşinin ve müdahale eden milletvekilinin elinden de kurtulabilirdi. Ancak saldırısını sonlandırdıktan sonra olay yerine gelen polislerin talimatlarını harfiyen uyguladı. Kendisinin hangi şartlarda silahla etkisiz hale getirileceğini biliyor olmalı ki; önce silahını yere bıraktı. Sonra ilk hareketi, üzerinde başta silah olmadığını göstermek oldu. Bu hareket, eğitimli kişiler tarafından yapılan bir harekettir" şeklinde konuştu.

'HAREKETLERİ TASARLANMIŞTI'
Yetkili, "Yere yat talimatında saldırgan bir çırpıda şınav pozisyonu alabildi. Bu hareketi kolaylıkla yapabilmesi, kondisyonunun yüksek olduğu anlamına gelir. Düşük kondisyonlu insanlar şınav pozisyonunda bu kadar kolay yere yatamaz" diyerek, saldırgan Murat Şahin'in tasarlanmış biçimde hareket ettiğini ifade etti.