Emine Erdoğan: Ülkemizdeki sezaryen oranlarını indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız

Emine Erdoğan, Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen "Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler" konulu sempozyumda konuştu. "Ülkemizdeki yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa'daki yüzde 20, Hollanda'daki yüzde 15'ler seviyesine indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız" dedi.

Emine Erdoğan,  Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde katıldığı sempozyumda, "Dünya Sağlık Örgütü'nün yüzde 15 olarak açıkladığı makul sezaryen oranının, Türkiye'de yüzde 53'e yükseldiğini" belirtti. Emine Erdoğan, "yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa'daki yüzde 20, Hollanda'daki yüzde 15'ler seviyesine indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız" şeklinde konuştu.

"Doğum tecrübesinin kadınlara büyük bir bilgelik kazandırıp, yaratılış mucizesine tanıklık fırsatı sunduğunu" savunan Erdoğan, "Türkiye'de anne ölüm oranının, son 15 yılda 100 binde 64'ten, 100 binde 14'e gerilediğini söyleyerek, bu rakamın, Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, başarı örneği olarak gösterildiğini" iddia etti.