Emine Erdoğan kadınlara 'kendi işlerinin patronu olmalarını' tavsiye etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Müslüman doğum kontrolü yapmaz" açıklamasını yaptığı saatlerde, eşi Emine Erdoğan da eşitlikten ne anladığını "Kadın girişimciliğinin desteklenmesi lazım" sözleriyle anlattı. Emine Erdoğan, "Kadınların kendi işlerinin patronu olmalarını" tavsiye etti.

DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Müslüman doğum kontrolü yapmaz" açıklamasını yaptığı saatlerde, eşi Emine Erdoğan da eşitlikten ne anladığını "Kadın girişimciliğinin desteklenmesi lazım" sözleriyle anlattı. Emine Erdoğan, "Kadınların kendi işlerinin patronu olmalarını" tavsiye etti. 

Emine Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde hayata geçirilen "Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın" projesinin kapanış programına katıldı. İTO'nun Eminönü'ndeki merkezinde gerçekleşen, programda konuşan Emine Erdoğan, kadınların iktisadi hayata katılmasının kalkınmayı hızlandıracağını, dengeli bir ekonomik büyümeye imkan vereceğini söyledi. 

Emine Erdoğan, kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gereken en önemli şeyin kadın emeğinin sömürülmemesi olduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet adaletini her alanda tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber yükselmeyi hedeflemek gerekmektedir" dedi.

Fırsat eşitliği bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, kadın girişimciliğinin de desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Zira kadınların kendi işlerinin patronu olması iş dünyasına farklı bir duyarlılık getirecektir. Ülkemizde 2003'te 114 bin olan kadın yönetici sayısı 2016'da yüzde 82'lik bir artışla 208 bin rakamına ulaşmıştır. Fakat elbette bu yetmiyor. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların hassasiyetlerini ekonomik hayata taşıyacaktır. Kadınların sorun çözme kapasitesi oldukça gelişmiştir. Girişimciliğin desteklenmesi, istihdam teşviklerinin artması gerekmektedir. Toplumda kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini yaygınlaştırmalıyız" dedi.