Emekçi LGBT'lere 1 Mayıs çağrısı

Komünist LGBT'ler yaptıkları açıklamayla, emekçi LGBT'leri Komünist Parti saflarında 1 Mayıs'a katılmaya ve Erdoğan'la hesaplaşmaya çağırdı.

İşçi sınıfının birlik ve mücadele günü 1 Mayıs yaklaşırken  Komünist LGBT'ler, "Emekçi LGBT'ler 1 Mayıs'a" başlıklı bir açıklama yayınladı. Hayatı üretenin işçiler olmasına karşın seslerinin duyulmadığına dikkat çekilen açıklamada, emekçi LGBT'lerin ise katmerli bir ezilmişlik yaşadıkları ifade edildi.

1 Mayıs'ın düzenle ve Erdoğan'la hesaplaşma günü olması gerektiği vurgulanırken, açıklamada emekçi LGBT'ler emekleri ve hakları için sokağa çıkmaya, Komünist Parti saflarında 1 Mayıs'a katılmaya davet edildi.

Komünist LGBT'ler adına yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Emekçi LGBT’ler 1 Mayıs’a!

Her gün sabahın köründe evinden çıkıp iş başı yapan, mesai bitiminde yine yollara düşüp akşam vakti evine dönen milyonlarca emekçi var bu ülkede. Her ulustan, inançtan, cinsiyetten ve cinsel kimlikten milyonlarca emekçi üretiyor hayatı her gün yeniden.

Yaşamlarını fabrikada, ofiste veya bir madenin derinliklerinde üreterek geçiren emekçilerin sesi duyulmuyor bu düzende. Emekçilerin bir parçasını oluşturan LGBT’lerin ise emeklerinin yanı sıra kimlikleri de yok sayılıyor. Emekçi LGBT'ler katmerli bir ezilmişliğe maruz kalıyor. LGBT'lere yönelen düşmanlık, işçi sınıfını bölmek ve sömürünün devamı için bir araç olarak kullanılıyor.

1 Mayıs, emeğimizin karşılığını vermeyen, kimliğimizi yok sayan düzenle ve sıfatında düzenin tüm gerici yönlerini taşıyan Erdoğan’la hesaplaşma günü olmalıdır. 1 Mayıs günü emekçi LGBT’ler sokağa çıkmalı, bastırılmak istenen seslerini emekleri ve hakları için yükseltmelidir.

Komünist LGBT’ler olarak bizler 1 Mayıs’ta Komünist Parti saflarında yerimizi alacağız. Tüm emekçi LGBT’leri, sınıf kardeşlerimizi 1 Mayıs’ta Komünist Parti kortejlerinde yer almaya, Erdoğan’la hesaplaşmaya çağırıyoruz.