Elazığ'daki tecavüzün baş şüphelisi utanmıyor: Biz din, namus için yaşıyoruz!

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Bulgurcuk Köyü’nde yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin skandal açıklamalar geldi. Olayın baş şüphelisi ve köy muhtarı kendilerinden beklenen şekilde S.A.'yı suçladı. Baş şüphelilerinden Kıyasettin E.'nin "Biz din, namus için yaşıyoruz” sözleri oldukça dikkat çekici.

"Bir köy 7 yıl boyunca tecavüzü seyretti" haberleriyle ülke gündemine giren olaya ilişkin skandal açıklamalar geldi. Habertürk'te yer alan habere göre olayın ardından S.A.’nın ailesi Elazığ’a yerleşti. Karakoçan’a 5 kilometre uzaklıkta, 800 haneli, 1400 nüfuslu köyde davanın baş şüphelilerinden Kıyasettin E. (71) Habertürk’e konuştu.

9 çocuğu, 33 torunu olan Kıyasettin E., suçlamaları reddedip “53 yıllık evliyim, 20 yıllık hacıyım. Torunum gibi sevdiğim için bir ara çikolata almıştım. Ondan dolayı iftira atmış olabilir. Olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadım. Akıl sağlığımı kaybettim. Köyde daha önce sözü geçen, kanaat önderiydim. Kavgaları barıştırırdım. Şimdi 10 yaşında çocuk görsem yere bakarak yürümek zorunda kaldım. Eşime bile yanaşamıyorum. Nasıl torunum yaşında birine yanaşabilirim? Biz din, namus için yaşıyoruz” dedi.

KIZI SUÇLUYORLAR!
  
Köy muhtarı İbrahim Halil Aydın da “Köyün yüzde 99’u olayın iftira olduğu kanısında. Kızın akli dengesinin yerinde olmadığını düşünüyoruz. Adli Tıp raporunda kızın bakire çıktığını öğrendik. Olayda delil yok, sadece kızın beyanı var. Köyümüzde asla böyle bir şey olamaz. Olsaydı gereğini yapardık. Köyümüz medrese olduğundan sürekli âlim yetiştiren bir köydür. Köyümüzü temize çıkaracağız. Kimse utanacak bir şey yapmadı. Yaşıtları arasında telefon görüşmesi olmuştur ama tecavüzü kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Komünist Kadınlar'dan 'Elazığ' açıklaması: 'Bu düzen yıkılmalı. En çok kadınlar ve çocuklar için'