Ekonomi Bakanı'nda tuhaf 'darbe' açıklaması: Bazı şeyleri söyleyemiyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada "Bazı şeyleri böyle pat diye söyleyemiyorsunuz. Ama kimsenin olmadığı yerde yüzlerine de çatır çatır söylüyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de Polisevinde sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, 15 Temmuz'un işgal girişimi olduğunu, yıllardır kurgulanan bir oyunun son sahnesi olduğunu iddia etti.

Darbecilerin amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal etmek ve bölmek olduğunu söyleyen Zeybekci, "Amaçları ülkeyi bölüp, bu topraklardan iki tane 'istan' çıkarmaktı, başının isimlerini siz koyun, iki tane 'istan' kurmak için birilerinin kurguladığı işgal girişimiydi. Bunların hesabı sorulacak. Asıl amaçları bu ülkeden birkaç tane daha devlet çıkarmaktı. Bundan 100 yıl önce çizdikleri Anadolu haritasında o çıkıntıları gerçekleştirmekti. Bu hesabı hukuk içinde soracağız. Adalet mekanizmasının dışına çıkmadan soracağız. Hain örgüt şunu kullandı, zindanlarda 'öldürün bizi diye yalvaracaklar' demişiz değil, adaletimiz, hukukumuz, bu hainlere, elebaşlarına, içinde olanlara, ülkeyi satmak isteyen, bölmek isteyenlere asla affedilmeyecek, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet ceza şeklinde hukuk içinde bunlara ceza verilecek" dedi.

'BAZI ŞEYLERİ SÖYLEYEMİYORUZ'

Bakan Zeybekci, bazı şeyleri bilmesine rağmen konuşamadığını da söyleyerek, "Bu ihanete terör saldırısı demek bile yanlış. O kadar basit değil. Bu hikaye başka, bu hikayenin arkasında korkunç bir örgü var. Farklı şeyler var. Yani hepimizin bildiği bazen böyle burada oturduğunuz zaman, Ekonomi Bakanı olarak durduğunuz zaman bazı şeyleri böyle pat diye söyleyemiyorsunuz. Ama kimsenin olmadığı yerde yüzlerine de çatır çatır söylüyoruz yeri geldiği zaman. Söylenmesi gerektiği yerlerde bu milletin evlatları da çatır çatır söylüyor"dedi.