Ekonomi Bakanı Zeybekci: Katar merkezli krizin Türkiye'ye sıçramasını...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar merkezli gelişmeler hakkında, "Kriz Türkiye'ye sıçrar mı? Asla böyle bir şey öngörmüyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar merkezli olarak Körfez ülkeleri arasında yaşanan krizin "Türkiye'ye sıçramasını öngörmediklerini" belirtti.

Katar merkezli olarak Körfez ülkeleri arasında ortaya çıkan kriz ve bunun Türkiye'ye yansımalarına ilişkin soru üzerine Zeybekci, "coğrafyasının Türkiye'nin kaderi olduğunu" ve "bundan şikayetleri bulunmadığını" söyledi.

'ERDOĞAN'IN EMİRLERİ DOĞRULTUSUNDA TAKİP EDİYORUZ'

Katar merkezli olayı, "kardeşler arasındaki küçük bir tartışma, tatsızlık olarak gördüğünü" ifade eden Zeybekci, bunun en kısa sürede çözülmesini umduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin gelişmeleri çok yakından takip ettiğini vurgulayan Zeybekci, bakanlık olarak da "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın emirleri doğrultusunda" yakın takip yaptıklarını kaydetti.

'OLUMSUZ ETKİLENMEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ'

Zeybekci, şöyle devam etti:

"Türk müteahhitlerinin, şirketlerinin ekonomik menfaatlerinin bundan olumsuz etkilenmeyeceğini ümit ediyoruz, biliyoruz, gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda bir olumsuzluk görmüyoruz. O coğrafyadaki kardeşlerimizle bu problemin üzerinden en kısa sürede gelineceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza bu süreçte aldığı inisiyatiften dolayı Türk özel sektörü, ekonomisi adına teşekkür ediyorum. Onun öngörüsü ve basiretiyle süreci çok güzel bir şekilde yürütüyoruz şu anda, bir problem görmüyoruz. Kriz Türkiye'ye sıçrar mı? Asla böyle bir şey öngörmüyoruz. Bugün söylediği veya bugün yaptığı yarın farklı olan bir ülke değiliz. Bizim duruşumuz belli. Bu işlerin barışla çözülmesi, ülkelerin menfaatlerini zedelemeden çözülmesi hep istediğimiz olmuştur. İnşallah kısa sürede çözülür."