Eğitim-Sen Şube Başkanı, basın açıklamasına katıldı diye açığa alındı!

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, geçen yıl üyesi olduğu sendikanın basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle açığa alındı. Bir sendika şube başkanının, sendikal faaliyet nedeniyle açığa alınması tepkilere yol açtı.

DİHA

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle açığa alındı. 

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, 22 Aralık 2005 tarihinde Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. Demirel'in, disiplin kurulunun karar vereceği tarihe kadar açığa alındığı belirtildi. 

Eğitim-Sen Manisa Şubesi'nden yapılan açıklamada, her gün yeni bir hukuksuzluğa şahit olunan bugünlerde sendikal eylemlerin gerekçe gösterilerek şube başkanının gözaltına alınmasını kınadıkları belirtildi. Açıklamanın devamında, "Demirel'in onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanında olduğumuzu yineliyoruz. Metin Demirel yalnız değildir" denildi.

Demirel, görevden alınmasına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sendika genel merkezi tarafından organize edilen basın açıklamasına katılması sebebiyle açığa alındığını belirterek, "Demokrasi ve emek mücadelesine sonuna kadar devam. Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz" dedi.