Eğitim-Sen: Liselilerin ölümünde ihmal var

Eğitim-Sen, Bursa'da 16 yaşındaki Hasan Can'ın, arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili ihmallerin bulunduğunu açıkladı

dha

Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Osmangazi İlçesi’ndeki lise öğrencisi 16 yaşındaki Hasan Can'ın, arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, her iki öğrencinin hem arkadaşlarına, hem sınıf öğretmenine, hem rehberlik servisine, kendileri için hayatın anlamının olmadığını ve canlarına kıyacaklarını defalarca söylediklerini, Nilüfer Acar'ın daha önce yazdığı intihar mektubundan ise sınıf öğretmeninin haberdar olduğunu öne sürüldü.

Açıklamada; "Yaptığımız tesbitler sonucu soruşturmanın iki ayrı boyutunu tesbit ettik. Bunlardan birincisi, olay günü yaşanan ihmaller zinciri. Okulun normalde açılış saati 09.00, öğrencilerin okula alınış saati 08.30 olmasına rağmen, öğrenciler saat 08.10'da hiçbir kontrolden geçmeden içeri girmişlerdir. Okulu müstahdemler açmış ve öğrenciler okula müstahdemler tarafından alınmıştır. Okul idarecileri saat 09.00 dan sonra gelmişlerdir ve bu görüntüler kameralarda kayıtlıdır. Olaya, nöbetçi öğretmenler silah seslerini duyunca sınıfa çıkarak müdahale etmiştir. Olayın ikinci boyutu ise bu iki öğrencinin yaşadıkları sıkıntıların bir yılı aşkın süredir bilinmesi. Nilüfer Acar ve Hasan Can, hem arkadaşlarına, hem sınıf öğretmenlerine hem de rehberlik servisine hayatın anlamının olmadığını ve canlarına kıyacaklarını defalarca söylemişlerdir. Hasan Can aynı zamanda velisinden şiddet gördüğünüde beyan etmiştir. Nilüfer Acar adlı öğrenci, daha önceden intihar mektubu yazmış ve bu mektup sınıf öğretmeni tarafından bilinmektedir" ifadeleri yer aldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın hemen ardından başlatılan soruşturmanın çok yönle olarak sürdürüldüğünü, bu zamana kadar hiç bir sorumlu ve idarecinin açığa alınmadığını söyledi.