Eğitim-İş: 17-25 Aralık okullarda 'Değerler Eğitimi' dersinde anlatılsın!

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaretinde, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı 17-25 Aralık tarihlerinin ikinci yılı yaklaşırken "Yolsuzlukla Mücadele Haftası" ilan edilmesi için çağrıda bulundu. Demir, "17-25 Aralık olayları, okullarda Değerler Dersi kapsamında öğrencilere anlatılsın" dedi.

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmaları nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, gazetecilere yönelik tutuklama ve soruşturmalar ile eğitimin sorunların dile getirildiği ziyarette, Genel Başkan Demir, yolsuzlukla mücadele için hükümete sürpriz bir çağrı yaptı.

9 Eylül Gazetesi'nden Mehmet Emin Al'ın haberine göre, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen 17-25 Aralık operasyonlarının 2. yılına yaklaşıldığını hatırlatan Demir, çağrısında, “Gelin 17-25 Aralık tarihlerini ‘yolsuzlukla mücadele haftası’ ilan edelim. AKP ilan etsin ve okullarda bu Değerler Dersi kapsamında öğrencilere anlatılsın” dedi.

Eğitimcilerin ziyaretinde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Attila ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Eğitim İş Genel Başkanı Demir, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine tepki göstererek, “Bu durum kabul edilmez” dedi.

"17-25 ARALIK DERS OLARAK OKUTULSUN"

AKP iktidarı döneminde bir çok alanda sorunların yaşandığını da ifade eden Demir, hükümete yolsuzlukla mücadele için şöyle yaptı: “AKP ‘nin 13 yıllık iktidarı döneminde sadece eğitim değil birçok alanda çürüme yaşandı. Okullarda Değerler Eğitimi dersi veriliyor. Hükümete çağrımız şudur: Gelin 17-25 Aralık tarihlerini ‘yolsuzlukla mücadele haftası’ ilan edelim. Aralık ayı başlayacak, AKP bu tarihleri ‘yolsuzlukla mücadele günü’ ilan etsin ve okullarda bu Değerler Dersi kapsamında öğrencilere anlatılsın. Hırsızlık yolsuzluk bütün dinlerde yasaktır.”