Ege Üniversitesi'nin yeni silueti: Kampüse yapılan camiye bir patronun adı verildi

Dinci siyasetin 32 yıllık hayali olan Ege Üniversitesi kampüsüne cami projesi gerçek oldu. İnşaatın sona yaklaşmasıyla birlikte Ege Üniversitesi'nin yeni siluetinde minareleri ve kubbeleriyle bir cami de yer alıyor. Camiye, İzmirli bir patron olan MÜSİAD başkan yardımcısı Bilal Saygılı'nın adı verildi.

soL-İzmir

Dinci siyasetin 32 yıllık hayali olan Ege Üniversitesi kampüsüne cami projesi gerçek oldu. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Ege Üniversitesi'nin yeni siluetinde minareleri ve kubbeleriyle bir cami de yer alıyor. Camiye, İzmirli bir patron olan MÜSİAD başkan yardımcısı Bilal Saygılı'nın adı verildi. 

Ege Üniversitesi yerleşkesine cami inşa edilmesi hayali Kenan Evren’in cumhurbaşkanı, Özal’ın başbakan, Burhan Özfatura’nın belediye başkanı olduğu 1985 yılına dayanıyor. O dönemde başarılı olamayan girişimler 32 yıl sonra, AKP iktidarında gerçekleşti. 

Cami inşaatının sona yaklaşmasıyla birlikte Ege Üniversitesi'nin yeni siluetinde minareleri ve kubbeleriyle bir cami yer almış oldu. 

İZMİRLİ PATRONUN ADI CAMİYE VERİLDİ

Saygılı Rulman fabrikasının sahibi İzmirli patron Bilal Saygılı'nın adı Ege Üniversitesi kampüsündeki camiye verildi. Aynı zamanda MÜSİAD İzmir şubesinin başkan yardımcısı olan Bilal Saygılı'nın caminin sponsoru olduğu, adının da o nedenle camiye verildiği öğrenildi. 

İşte Ege Üniversitesi'nin yeni görüntüleri: