Ege Üniversitesi'nde turnikeleri protesto eden öğrencilere polis saldırdı!

Ege Üniversitesi yerleşkesi girişinde ve fakülte önlerinde bulunan turnikeleri protesto eden öğrencilere polis saldırdı. "Bu turnikeler kadın, laiklik, bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir" diyen öğrencilerden 17'si ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

DHA

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler yerleşke girişindeki turnikeleri protesto eylemine polis saldırdı. Protesto eyleminde bulunan 17 öğrenci gözaltına alındı. 

Öğrenciler saat 12.30'da Ege Üniversitesi yerleşkesi girişine ve ayrıca fakülte girişlerine turnike konulmasını protesto için İletişim Fakültesi karşısındaki Yabancı Diller Yüksek Hazırlık bölümü önünde toplandı. Sürekli yerleşke içinde bulunan polisin de önlem aldığı gözlendi. Öğrenci Kolektifleri'nin düzenlediği protesto eyleminde, öğrenciler deterjanlı suyu turnikelere döküp cam bezleriye silmeye başladı. "Bu turnikeler pas tutmuş, temizliyoruz" diyen öğrenciler daha sonra Metro istasyonu girişindeki turnike kapılarına doğru koştu. Bu kez turnikenin dışında üzerlerinde "Yıkım ekibi" yazan tişörtler giyen bir grup öğrenci, ince bir halatı turnike kapısına, diğer ucunu da oyuncak plastik dozere bağlayıp çekerek gösteri yaptı. Öğrenciler turnike eyleminde, "Bu turnikeler kadın, laiklik, bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir. İpi daha hızlı çekmeliyiz, bu turnikeleri yıkmalıyız" dedi. 

TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI

Öğrenciler turnike içinde ve dışında eylemi sürdürürken polis saldırdı. Öğrenciler kendilerini gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis yakaladığı öğrencileri yatırıp ters kelepçe taktı. Karga tulumba polis otobüslerine götürülen öğrencilerin, "Nefes alamıyoruz. Boğazımı çok sıktın. Kolum kırılıyor. Burnumdan kan geldi" diye bağırdığı görüldü. 

Polis gözaltına aldığı 17 öğrenciyi karakola götürdü.