Ege Üniversitesi 'açık hava hapishanesi'ne dönüştü!

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, bir ülkücünün hayatını kaybettiği olaylardan sonra kampüste sıkıyönetim ilan etmesinin ardından, şimdi de fakülteleri tel örgüler ile ayırdı

İzmir Ege Üniversitesi’nde geçen şubat ayında "İç Güvenlik Yasası"nın Meclis’te görüşüldüğü sırada, ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırması ve saldırıda ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından üniversite yönetimi, tüm kampüste adeta sıkıyönetim ilan etmişti.

Birgün'den Ozan Bilgin'in haberine göre, şenlik, konser ve etkinlikleri yasaklayan okul yönetimi, pek çok öğrenciye soruşturma açarken, sınav zamanı da ifade vermeye zorladı.

"FIRSATÇILIK"
Yaz tatilinin başlamasıyla Rektörlük sıkıyönetim uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Rektörlük, kampüste yer alan fakültelerin arasına tel örgü çektirdi. Tel örgülerin çekilmesine tepki gösteren öğrenciler, okulda kimse yokken bölümler arasına tel örgü çekilmesini fırsatçılık olarak değerlendirdi. Öğrencilerin sadece ders yaptıkları binada kalmasına neden olacak tel örgülerin kabul edilemez olduğunu dile getiren öğrenciler, ilk uygulamanın yabancı diller fakültesinde başladığını, diğer fakültelerin tellerinin de bahçeye yığıldığı bilgisini verdi.

"UYGULAMADAN VAZGEÇİN"
Kapı girişinde yapılan kimlik kontrolü uygulamasının da turnikeye çevrildiğini belirten öğrenciler demokratik, özgürlükçü eğitim istediklerini ifade etti. Öğrenciler, bu baskı yönetiminin kendilerini eğitimden ve okuldan uzaklaştıracağını söyleyerek, üniversite yönetimini bu uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.