Efes Antik Kenti düğün salonu oldu!

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Efes Antik Kenti içerisinde çeşitli organizasyonlar yapıldığı ortaya çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve Roma İmparatorluğu döneminde M.Ö. 6000 yıllarında yapılan Efes Antik Kenti, Selçuk Belediyesi tarafından düğün ve sünnet törenleri gerçekleştirmek için kiraya verilmeye başlandı.

2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil olan Efes Antik Kenti, içerisindeki Efes Celsus Kütüphanesi'nin bir organizasyon için kiralandığı ve tarihi dokuya zarar verilerek masa ve sandalyelerin yerleştirildiği görüldü.

Olay üzerine İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kaan Erge konu hakkında açıklama yaptı. Efes Antik Kenti'nde ziyaret saatleri dışında turizm içerikli etkinlikler yapılabildiğini belirten Erge, Efes'te zaman zaman etkinlikler yapıldığını, bunların turizm konseptli olduğunu, bu amaç dışındakilere izin verilmediğini söyledi.

Efes'te sünnet, düğün, nişan gibi törenlerin yapılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Erge, turizm içerikli etkinlikler için ücretli tahsisin mümkün olduğunu ifade etti. Erge, ziyaret saatleri dışında ören yerlerinin konsepti turizm olan etkinliklere ev sahipliği yapabildiğini, bu etkinliklerde gerekli 'özen'in gösterildiğini dile getirdi.