Edirne'de kaybolan 500 köpek için yürüyüş yapıldı

Edirne'de geçen ay eski çöplükte kaybolduğu iddia edilen 500 köpeğin bulunması için yürüyüş düzenlendi.

Edirne'de beslenilen 700 köpekten 500'ünün sebepsiz kaybolması nedeniyle hayvanseverler yürüyüşe geçti.

Edirne Belediyesi, eski çöplüğün kapanması ile birlikte o bölgede yaşayan 700 köpeği beslemeye başlamıştı. Ancak geçen Ocak ayında 500 köpeğin belirlenemeyen sebeplerle ortadan kaybolduğunu iddia etti. Yapılan şikayet üzerine savcılık konuyla ilgili soruşturma yürütürken, valilik ve belediyenin de ortak ekip kurarak araştırmalarının sürdürüldüğü iddia ediliyor.

Edirne Doğayı ve Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği (EDHAYKO) ile kentteki hayvanseverler, bugün kayıp köpeklerin bulunması için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte '500 can nerede' yazılı pankart taşındı.

500 köpeğin kaybolmasına dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Edirne’de yaşayan hayvan hakları savunucuları tarafından başlatılan mücadele Edirne Belediyesi’nin düzenli besleme yapmasıyla son bulmuş ve tüm hayvanseverler de orada yaşayan canları yalnız bırakmayarak beslemelerine devam etmişlerdir ancak 25 Ocak 2018 tarihinden itibaren eski çöplük alanı içinde yaşayan 500’e yakın köpeğimiz ortadan kaybolmuştur. Edirne Valiliği’nden, Edirne Belediyesi’nden, Edirne Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden, Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden bu konunun derinlemesine araştırılarak, gerçeklerin net bir şekilde ortaya çıkarılmasını ve bir an önce sonuca bağlanmasını talep ediyoruz. Yaşıyorlarsa yerlerini bilmek istiyoruz. Öldülerse sorumlular hesap versin istiyoruz. Tüm Türkiye bilmelidir ki, onlara ne olduğunu bulana kadar susmayacağız. Onların yanındayız."