Düzeni değiştirmek isteyen gençlerin artık bir el kitabı var

Türkiye Komünist Gençliği, hazırladığı el kitabında Türkiye gençliğinin sorunlarına ayna tutuyor ve çözüm önerilerini sıralıyor. Türkiye’nin tüm gençlerine insanca bir gelecek sunabilecek ölçüde zengin olduğunun verilerle açıklandığı el kitabında, sorunların kaynağında yönetimin doğru ellerde olmamasının yattığına işaret ediliyor.

Türkiye Komünist Gençliği’nin (TKG) hazırladığı “Düzeni değiştirmek isteyen gençlerin el kitabı” kısa bir süre önce yayımlandı. Türkiye’nin dört bir yanında dağıtımı yapılacak olan el kitabıyla, gençlerin siyasetçiler tarafından göz ardı edilen sorunlarının gözler önüne serilmesi amaçlanıyor.

El kitabında yer alan “Önerilerimiz, Taleplerimiz” bölümünde gençleri ilgilendiren başlıca toplumsal sorunlar ve bunlara ilişkin TKG’nin çözüm önerileri verilerle açıklanıyor. Türkiye’nin gençlerine insanca bir gelecek sunabilecek ölçüde zengin olduğunun vurgulandığı el kitabında, kaynakların halkın ve gençliğin çıkarına kullanılmadığı belirtiliyor.

‘GENÇLİĞİNİ YAŞATABİLEN BİR TÜRKİYE BATMAZ, GÜÇLENİR’

“AVM-Rezidans değil, yurt yapılmalı”, “gericiler ve patronlar eğitimden ellerini çekmeli”, “mülakat sistemi kaldırılmalı”, “KYK borçları silinmeli ve yeni mezunlar desteklenmeli” gibi pek çok istemin ayrı bölümler olarak masaya yatırıldığı el kitabının son sayfalarında Türkiye’nin coğrafi ve beşeri kaynaklarının doğru yönetilmediğine dikkat çekiliyor. 

Yerli ve yabancı şirketlerin çıkarlarının Türkiye insanının temel haklarından yukarıda tutulduğunun vurgulandığı bu bölümde, yönetimin doğru ellere geçtiği takdirde Türkiye’nin bütün gençlerine iyi koşullar sunabilen, kalkınmış bir ülke haline hızla gelebileceği açıklanıyor. Türkiye’yi “gençliğini yaşatamayan ülke” olma ayıbından kurtarmanın yolunun TKG’nin güçlendirilmesinden geçtiğinin ifade edildiği broşürün “son söz” bölümündeyse iş cinayetlerinde yaşamını kaybeden işçi gençler anılıyor.

“Düzeni değiştirmek isteyen gençlerin el kitabı” bugünden itibaren Türkiye Komünist Gençliği’yle sosyal medya hesapları ve [email protected] adresi üzerinden iletişime geçerek edinilebilecek.