Düzce'de işten çıkarılan 144 işçi eylem yaptı

Düzce'de otomobillere fitil üretimi yapan fabrikada 144 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

Düzce'de bulunan, Standart Profil fabrikasında çalışan 144 işçi, toplu halde işten çıkarıldı.

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler fabrika önünde protesto eylemi düzenlediler.

"Bizim sözümüz senet, ya sizin imzanız ne?" yazılı pankart açarak fabrika yönetimine tepki gösteren işçilere, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar destek verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Yaşar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlarımızın işten çıkarılmasını protesto etmek için bugün buradayız. Burada verdiğimiz mesaj şudur. İşverenlik hiç kimse ile görüşmeden, hiç kimseye bildirimde bulunmadan, SGK'ya bile 1 ay öncesinden bildirimde bulunması gerekirken bunu da yapmadan ve en önemlisi bundan yaklaşık 3 ay önceki toplu sözleşme ekinde bulunan ve özellikle istihdamı korumaya dönük, devamında bize verdiği söz, bu dönem sonuna kadar yani 2 yıllık yaptığımız sözleşmenin 2018'in 31 Aralık ayına kadar süren sözleşmenin adam atmayacağına dair protokol altındaki imzalarıyla birlikte ekarte edilmiştir. Ben bir kez daha devlet yetkilerine sesleniyorum. Petrol-İş Sendikası çok önemli kurumlarının, çok önemli devlet kurumlarının amiral gemisi pozisyonunda örgütlendiği bir sivil toplum örgütüdür. Bu amiral sivil toplum örgütünün bu tip adamlarla baş edebilmesi kendi çerçevesinde mümkün. Ancak buradan devlet yetkililerinin de nasıl OHAL'de grevler erteleniyorsa, OHAL sebebi ile bir an önce buraya el konularak işten çıkarmalar durdurulmalıdır. Burada usulsüzce, kanunsuzca yapılan, hiç bir bildirimde bulunmadan yapılan işlem vardır. Tuzak kurularak insanların izinde olduğu dönemde bunun yapılıyor olması fevkalade terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Bize, SGK'ya, işçiye bir gerekçe sunmamışlar. Kendileri de ortada yoklar. Görevli bir arkadaş benim söylediklerimi kamera marifetiyle çekiyor ve işverene gösterecek. Atmış oldukları imzaya sahip çıkmalarını hatırlatıyoruz.

İşçilerin, Kurban Bayramı'nın ardından eylemlerine devam edecekleri belirtildi.