Düzce Belediyesi, Erdoğan'ı 'ümmetin lideri' ilan etti!

AKP'li Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ilçenin ilan panolarında partisinin genel başkanı Tayyip Erdoğan'ı 'ümmetin lideri' ilan etti.

AKP’li Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı "ümmetin lideri" ilan etti. 

Dursun Ay, Düzce sokaklarındaki ilan panolarına "ümmetin lideri" afişleri astı. AKP’li başkanın afişlerine tepki gösteren CHP milletvekili Mahmut Tanal, “AKP’li Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Erdoğan’ı ümmetin lideri ilan etti. Üstelik bunu ilan panolarıyla tüm Düzce’ye duyurdu. Erdoğan da çıkıp itiraz etmedi” dedi.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Düzce sokaklarındaki skandalı duyurdu. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ilan panolarına Erdoğan’ın fotoğrafını koydurarak "ümmetin lideri" yazdırdı.

Tanal, skandal ilan panolarına ilişkin şunları söyledi:

“2014 yılında AKP Düzce milletvekili Fevai Aslan da bir konuşmada, Erdoğan için 'Allah'ın bütün vasıflarını taşıyan lider' demişti. Bu sözden sonra milletvekilliği listesinde ve AKP MKYK yedek listesinde her defasında kendine yer buldu. Bu söz Türkiye gündemine düşmesine rağmen, Fevai Arslan yanlış ifade ettiğine dair bir açıklama yapmamıştı. Anayasa üzerine yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daitiraz etmedi. Düzce’nin bu tarz skandallarla anılmasından son derece rahatsızım."