Düşen uçaktaki yolcuların ve mürettebatın isimleri belli oldu

İran'da düşen özel jette bulunan yolcuların ve mürettebatın isimleri belli oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden özel Türk jet uçağının İran'ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düştüğü bildirildi. Uçakta bulunan 2 kadın pilot, 1 hostes ve 8'i  yolcu 11 kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, düşen uçağın Başaran Holding'e ait olduğunu açıkladı. Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ile arkadaşları Jasmin Baruh Siloni , Liana Kalma, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun olduğu öğrenildi. Uçaktaki mürettabatın isimlerinin de hostes Eda Uslu ile pilotlar Beril Gebeş ile Melike Kuvvet olduğu ifade edildi.

SON KONUŞMA

Airport Haber'de yer alan habere göre, İran'da düşen Türk jetinin pilotunun uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan TC-TRB kuyruk tescilli uçağın pilotunun kule ile temasa geçerek, " Alçalma talep ediyorum" dediği kaydedildi. 

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi.