Dünyanın en ileri teknolojisiyle ormanları yakıyorlar: 7 maddede AKP'nin marifetleri

AKP iktidarında adeta bir taktik haline geldi... Önce konumu hayli değerli ormanlık alan tespit ediliyor, sonra bir yangın organize ediliyor. Sonrası ise yeni bir rant başlığı... Özellikle bu yıl patlama yaşayan yangınlara ilişkin konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yangına en hızlı müdahale eden ülke olduğunu ileri sürdü, "Dünyanın en ileri teknolojisi bizde…

Haber Merkezi

Bu yaz ülkenin birçok değerli ormanlık alanından benzer haber başlıkları yükseldi: "Dört noktada birden yangın", "Yangına müdahale edilemiyor", "Onlarca hektarlık alan kül oldu..."

İzmir, Manisa, Antalya, Dersim, Sinop, Denizli, Marmaris ve son olarak Ayvalık'ta yaşanan yangınlardan geriye kül olan binlerce ağaç kalırken, patronların iştahı şimdiden yeni rant alanları için kabarmış durumda.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, binlerce ağacın yok olduğu bu sürecin sonunda, Türkiye'nin yangına en hızlı müdahale eden ülke olduğunu ileri sürdü, "Dünyanın en ileri teknolojisi bizde" açıklamasında bulundu.

İşte Eroğlu'nun "ileri teknolojisi"nin marifetleri:

1- Sürmene'de önce yangın, sonra villa

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sürmene Çamburnu’nu Katar emiriyle birlikte ziyaret etti. Kısa süre sonra bölgede yangın çıktı ve kül olan ağaçların yerine evler yükselmeye başladı:

2- Ayvalık'ta kelimeler yetersiz kalıyor

Bakan Eroğlu'nun "en ileri teknolojisi" en büyük katkısını Ayvalık'a sundu. İşte Ayvalık'ta son durum:

3- Dersim: 4 ilçede birden yangın

Nazimiye, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde neredeyse eş zamanlı orman yangınları çıktı, ağaçlar kül oldu.

4- Milas Güvercinlik'te küle dönen alan ve yerine gelen

5- Kaz Dağları'nda Haziran ayında olduğu gibi Ağustos ayında da 4 noktada birden yangın çıktı.

Yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi.

6- 2B sonrası talan arttı

2B adıyla bilinen "orman özelliğini yitirmiş alanların satışıyla imara açılmasını öngören yasa", AKP'nin yangın üzerine inşa ettiği rantın önemli bir kaynağını oluşturdu. Atılan bu adım sonrası ülkenin dört bir yanında normal koşullardakinden çok daha fazla yangın haberi gelmeye başladı... Bu süre içerisinde yangın çıkmayan kıyı ili kalmadı...

7- Hatırlatma: 2009'dan bir kare: İzmir Seferihisar...