Dumankaya ailesine bağlı şirketlere kayyum atandı

Dumankaya ailesine bağlı şirketlere TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı.

DHA

"FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Dumankaya ailesine bağlı şirketlere TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.

Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından aralarında Bank Asya çalışanları ve iş adamlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, dosyada adı geçen Dumankaya şirketleri ile ilgili CMK’nın 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesini talep etti.

GİZLİ TANIKLARIN BEYANLARI

Talebi değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, dosya kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların Dumankaya isimli firmanın tüm ortakları ile birlikte "FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları" yönünde beyanda bulunduklarını belirtti. Dosya kapsamında sayılan şüphelilerin "FETÖ/PDY’ye üye oldukları, üyeliğin gereğini finansal açıdan yerine getirdikleri, bu örgüte finansal destek sağladıkları"nın belirtildiği kararda, şüphelilerden Halit Dumankaya’nın oğlu Barış Değer Dumankaya’nın hala firarda olduğu, tüm aramalara rağmen yakalanamadığı ve teslim olmadığı vurgulandı.