Düğünü basan komutan konuştu: İş işten geçmişti!

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da Hava Kuvvetleri Komutanı'nı düğünü basarak rehin alan komutanın ifadesi ortaya çıktı.

DHA

Konya'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz, 3' üncü Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 135'nci MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in de aralarında bulunduğu toplam 37 rütbeli asker tutuklandı, 15 kişide adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

Baskını düzenleyen 135'inci MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in ifadesinde, helikopterle İstanbul'a indikten sonra durumu öğrendiklerini ileri sürerek, "Gideceğimiz görevin tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Ekibimle helikoptere bindim ve İstanbul'a hareket ettik. Gidince konunun ne olduğunu öğrendik. Artık bizim için iş işten geçmiş oldu" dediği öğrenildi. Öte yandan tutuklanan askerlerden bazılarının Fethullah Gülen Cemaatiyle bağlantılı olduklarını itiraf ettiği de ileri sürüldü.