DTK eş başkanı hakkında 31,5 yıl hapis istendi

Tutuklanan Demokratk Toplum KOngresi (DTK) eş başkanı Leyla Güven hakkındaki iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Güven için farklı suçlamalardan 31,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Afrin operasyonu hakkındaki açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanı Leyla Güven hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Güven için, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma” ve “Toplantı ve Gösteri Kanunu’na muhalefet etme” suçlamalarıyla 31,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Leyla Güven, Afrin operasyonuyla ilgili yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 22 Ocak’ta gözaltına alınmış, 31 Ocak’ta tutuklamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, DTK’nin Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu iddia edildi. Güven’in 6 Ağustos 2016 tarihinde, DTK Genel Kurul toplantısındaki konuşmasında PKK’nin eylemlerinden övgü ile bahsettiğini, bu eylemleri “direniş” olarak gördüğü savunuldu.