Doğuş Üniversitesi, bir imzacı akademisyenin daha işine son verdi

Doğuş Üniversitesi, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan Psikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu sözleşmesini feshetti. Üniversite dün de imzacı akademisyen Yrd. Doç. Dr. Aslı Vatansever’in sözleşmesini feshetmişti.

Doğuş Üniversitesi, Barış için Akademisyenler İnsiyatifi'nin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan Psikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu sözleşmesini feshetti.

Doğuş Üniversitesi, aynı gerekçelerle bildirinin imzacısı bir diğer öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Vatansever’in sözleşmesinifeshetmiş, Değirmencioğlu’nu ise bölüm başkanlığı görevinden uzaklaştırırmıştı.

 

Rektör Prof. Dr. Abdullah Dinçkol imzasıyla bildirilen kararda, bildiri imzalamanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E-b bendindeki ‘devlet memurluğundan çıkarma’ cezasının unsurlarını oluşturduğu öne sürüldü. Bu kararın sözleşmenin feshi biçiminde uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Bianet’ten Beyza Kural’a konuşan Değirmencioğlu, hakkını arayacağını belirterek, “Bu sürecin önü alınmaz ise Türkiye’deki üniversitelerin tümüyle sonu gelecektir” dedi.