Diyarbakır Yeni Ortadoğu Koleji öğrenci ve mezunlarından bildiri

Diyarbakır Yeni Ortadoğu Koleji mezunları ve öğrencileri, İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerini destekleyen bir bildiri yayımladı.

Dış Haberler

İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan lise bildirilerine, bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır Özel Yeni Ortadoğu Koleji mezunları ve öğrencileri, İstanbul Erkek Lisesi'ni selamlayan bir bildiri yayımlayarak, "karanlığa sırtımızı dönüp adım adım aydınlığa yürüyeceğiz" dedi.

İşte yayımlanan o bildirinin tamamı:

"Bizler, Özel Yeni Ortadoğu Koleji mezun ve öğrencileri olarak İstanbul Erkek Lisesi'nin açtığı ve diğer liselerin de desteği ile devam eden aydınlanma hareketini selamlıyor ve büyütüyoruz.

  İçinden geçtiğimiz karanlık günlerde, özellikle de bölgemizde insanların sürekli olarak korkunun içinde yaşayıp, can güvenliğimizin tehlike altında olduğu bir sistemin içinde eğitimimizi sürdürmekteyiz.

   Okullarımızda çağdaş, laik, ilerici eğitim alma hakkımızı elimizden almaya çalışan, eğitim sistemimizin her yanını dini motifler ile süsleyen; sorgulamayı, düşünmeyi hiçe sayan ve gerici bir sisteme sahip çıkanlar bilsinler ki bizler de karanlığa karşı sırtımızı dönüyor ve bu sistemi kabul etmiyoruz!

  Özel Yeni Ortadoğu Koleji mezun ve öğrencileri olarak her ne kadar bu gerici ortamdan uzak bir şekilde eğitim alsak da bir gün sıranım bize de geleceğini biliyor ve görüyoruz. Ve şimdiden belirtiyoruz:

   Bizler, bu gerici zihniyete biat etmeyeceğiz! Her zaman, hangi koşulda olursa olsun karanlığa sırtımızı dönüp adım adım aydınlığa yürüyeceğiz!

   Başta İstanbul Erkek Lisesi olmak üzere aydınlanma yoluna adım atan tüm liseleri şiirle, bilimle, ışıkla selamlıyoruz.

  Ahmed Arif'in de dediği gibi;
                        sarıl bunlara
                        sarıl da büyü"