Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki Kürtçe tabela kaldırıldı, kayyum açıklama yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının tutuklanması sonrası yerine atanan kayyum, belediyedeki Kürtçe tabelayı kaldırdı, yapılan açıklamada gerekçe olarak "tabelanın eskidiği için yenisiyle değiştirilmesi" gösterildi.

Diyarbakir Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe-Türkçe astığı tabela atanan kayyum tarafından kaldırıldı. 

Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanması sonrası yerine kayyum atanmıştı. Atanan kayyum bu sabah, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin girişinde yer alan Kürtçe ve Türkçe tabelayı söktürdü. 

Tabelanın sökülmesine dair kayyum belediyesinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binasındaki Türkçe ve kürtçe ibarelerin yer aldığı tabela eskidiği için yenisiyle değiştiriliyor. Tabelada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile beraber "ŞAREDARIYA BAJARÊ MEZIN" yazısı da bulunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, yenileneceği söylenen tabelanın yeni haline ilişkin fotoğraf görseli de yer aldı. Görselde, daha önceki tabelada “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi”nin Kürtçesi olarak yer alan “Şaredarıya Bajarê Mezin Amed” ifadesindeki “Amed” kelimesinin yer almadığı görüldü.