Diyarbakır Barosu’ndan işkence iddiasına suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, 15 gündür haber alınamayan Nusaybin’deki Koruköy’de işkence gördüğü iddia edilen Abdi Aykut için Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, ''Baromuz,  22.02.2017 tarihinde sosyal ve yazılı medyada yer alan Nusaybin/Koruköy sakinlerinden Abdi AYKUT'un gözaltında işkenceye maruz kaldığı yönündeki iddialar üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu'' ifadelerine yer verildi

Öte yandan, İnsan Hakları Derneği (İHD) günlerdir haber alınmayan, asker ve polisler tarafından köylülere işkence yapıldığı iddia edilen Mardin’ndeki Koruköy’e heyet gönderdi. Yetkililerin görüşmeyi reddetttiği heyetin köye girmesine de izin verilmedi. Yasağın 6. günü hastalık nedeniyle köyden çıkabilmiş bir kişi köylülere işkence ve kötü muamele yapıldığını anlattı. Heyete aktarılan iddiaları raporlaştıran İHD, yaşananlara ilişkin vakit geçirilmeksizin yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından etkili bir soruşturulma yapılmasını talep etti.