Diyarbakır Barosu Tahir Elçi için toplandı

Diyarbakır Barosu, Sur'da katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması için eylem yaptı.

28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Tahir Elçi'nin katillerinin bulunmaması ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmemesini protesto etmek için yapılan eylemde, cinayetin aydınlatılmasının güçlü bir siyasi iradenin ortaya konulmasıyla mümkün olduğu belirtildi.

Eylemde konuşan Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Cihan Ülsen, "Cinayetin aydınlatılması adına verilen sözler yerini bulmadığı gibi, bu yönde en ufak bir gayretten bile imtina edildi. Aksini söylemenin imkânsız olduğu yaşanan bu süreçte, siyasi irade tarafından kaybedilmeyeceği söylenen soruşturma dosyası, ne yazık ki yine kendi deyimleri ile ‘karanlık dehlizlerde’ kaybedilmeye çalışıldığını kaygıyla izlemekteyiz” dedi.

Ülsen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinayete ilişkin “Sonucu nereye uzanırsa uzansın etkin bir şekilde yürütüleceğini” açıklamasını önemsediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararlı ifadelerinin bir an önce somut yansımalarını görmek istiyoruz. Toplum vicdanında derin yaralar açan bu politik cinayetin aydınlatılması aynı zamanda güçlü bir siyasi iradenin de ortaya koyulmasıyla mümkün olacaktır. Geç gelen adalet, adalet değildir. Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için yapılacak tüm çalışmalara katılmak ve destek sunmak konusundaki irademizi buradan yineliyoruz. Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması adına mevcut kararlı duruşumuzu, adalet yerini buluncaya kadar sürdüreceğimizi yüksek sesle tekrar ifade ediyoruz.”