Dışişleri Bakanlığı: Kırım'daki fiili durumu tanımıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'daki durumla ilgili açıklama yaparak "ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz" dedi.

Kırım'ın Rusya'nın kontrolüne geçmesinin yıl dönümü sebebiyle açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nın, dört yıl önce bugün düzenlenen gayrimeşru bir referandumla Rusya tarafından ilhak edildiği ileri sürüldü.

Açıklamada, "Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz. Yarımadanın asli unsurlarından Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere, Kırım'daki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz" denildi.

Kırım'da 2014 yılında yapılan referandumun ardından bölge Rusya'nın kontrolüne geçmişti.