Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkiye'ye 'sibop' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'ya seslenerek "Türkiye'yi dost gibi görün, bu Türkiye'nin size zararı olmaz. Türkiye, sizin yükünüzü alıyor. Bugün Türkiye, Avrupa'nın emniyet sibobudur, sigortasıdır." dedi.

Serik ilçesinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "yağmur altında bile meydanın doldurulduğunu, memleket, devlet, ay yıldızlı al bayrak söz konusu olduğu zaman Seriklilerin durmayıp koştuğunu" söyledi. 

Hürriyet'in haberine göre "Vur vur inlesin, Avrupa dinlesin" sloganları atan kalabalığa seslenen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: 

"16 Nisan'da siz mühürü 'evet'e öyle bir vuracaksınız ki Avrupa sadece dinlemeyecek, ders alacak, haddini bildireceksiniz. Türk milletine ders vermeye çalışanlara en güzel dersi milletimiz 16 Nisan'da verecek. Sen kimsin de Türk milletine akıl vermeye çalışıyorsun? Senin zekan benim milletimden üstün mü? Aynı CHP zihniyeti, Türk milletini aptal zannediyorlar. Türk milleti akıllıdır, zekidir. Avrupa'dan 'hayır' denmesi için akıl veriyorlar. Sen aklını kendine sakla. Senin aklın, zekan varsa, Avrupa'nın sorunlarını çöz, Avrupa gidiyor uçuruma. Önce bunu durdur, neden taraf seçiyorsun?" 

'TÜRKİYE EMNİYET SİBOBUDUR'

Çavuşoğlu, Avrupa'ya seslenerek "Bağımsız Türkiye'den, kararlarını kendisi veren Türkiye'den rahatsız olmayın. Türkiye'yi dost gibi görün, bu Türkiye'nin size zararı olmaz. Türkiye, sizin yükünüzü alıyor. Bugün Türkiye, Avrupa'nın emniyet sibobudur, sigortasıdır. Ne istiyorsun Türkiye'den, ne istiyorsun Müslümanlardan da Müslümanlardan nefret ediyorsun? Neden İslam karşıtlığı artıyor? Kendine gel" diye konuştu. 

"Hainlerden hesap soracaklarını" söyleyen Çavuşoğlu, "Şimdi kahraman askerlerimizin ve polislerimizin çukurlarına ve inlerine gömdüğü bu hainleri ,PKK'sını, FETÖ'sünü benim milletim 16 Nisan'da sandığa gömecek mi?" diye sordu. 

Meydana "Keçiyi de güderiz, Avrupa'yı da yönetiriz. 16 Nisan'da tabii ki Heyye" yazılı pankart asılması da dikkati çekti.