Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD de maalesef hedefte, tehdit değil tespit

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin; "O şahıs orada olduğu sürece bütün gözler ABD'de olacak. ABD de maalesef hedefte oluyor. Tehdit değil bir tespit" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin "O şahıs orada olduğu sürece bütün gözler ABD'de olacak. ABD de maalesef hedefte oluyor. Tehdit değil bir tespit. Amerikan karşıtlığında bir artış var. Biz bu artıştan memnun değiliz. En kötü senaryo, ABD'den iade gerçekleşmezse ilişkilerimiz etkilenir" dedi. 

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in Kanada ve Mısır'a gideceği iddialarına ilişkin Çavuşoğlu, "Mısır konusunda elimizde herhangi bir şey yok. Bazı ülkelere gidebileceği yönünde bilgiler geliyor. Kaçmasına müsaade edilmemesi gerekir. Tedbirlerin artırılması gerekiyor. Mısır'ın BM Güvenlik Konseyi'ndeki yaklaşımı manidar" dedi. 

'FERİDUN SİNİRLİOĞLU'NUN FETÖ'YE KARŞI OLDUĞUNU BİLİYORUM'
Cemaatin kadrolaşmasındaki artışta Müsteşar Feridun Sinirlioğlu'nun etkili olduğu iddialarına ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Müsteşarımızın bu cemaat ile herhangi bir ilgisi, bağlantısı yok. Bir kişiyi hedef almak doğru değil. Feridun bey ile 2 yıldır çalışıyorum. FETÖ'ye karşı olduğunu net bir biçimde biliyorum. Suçlanmasını doğru bulmuyorum" dedi. 

'ABD'DEN İADE GERÇEKLEŞMEZSE İLİŞKİLERİMİZ ETKİLENİR'
Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Çavuşoğlu, "O şahıs orada olduğu sürece bütün gözler ABD'de olacak. ABD'de maalesef hedefte oluyor. Tehdit değil bir tespit. Amerikan karşıtlığında bir artış var. Biz bu artıştan memnun değiliz. En kötü senaryo, ABD'den iade gerçekleşmezse ilişkilerimiz etkilenir" dedi. Fetullah Gülen'in Kanada ve Mısır'a gideceği iddialarına ilişkin Çavuşoğlu, "Mısır konusunda elimizde herhangi bir şey yok. Bazı ülkelere gidebileceği yönünde bilgiler geliyor. Kaçmasına müsaade edilmemesi gerekir. Tedbirlerin artırılması gerekiyor. Mısır'ın BM Güvenlik Konseyi'ndeki yaklaşımı manidar" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, "Paralelin bazı hakim ve savcıları Almanya'da, onların da iadesi gerekiyor" dedi.