'Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusuna 'sakalını kesme' zammı

TRT'ye bölüm başı maliyeti en az 1 milyon 100 bin liraya mal olan AKP destekli "Diriliş Ertuğrul" dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a "sakalını kesmemesi" için zam yapıldığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin desteğini alan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan projenin Haziran ayında sezon finali yapmasının ardından gelen film teklifini kabul etti.

TRT'ye bölüm başı maliyeti en az 1 milyon 100 bin liraya mal olan dizinin başrolünü oynayan Düzyatan, yeni film için sakalını kesmek zorunda kalacaktı. Bunu duyan filmin senaristi Mehmet Bozdağ’ın, oyuncudan “Filmden affını iste. Sakalın dizi için önemli, kesmeni istemiyorum” ricasında bulunduğu öne sürüldü.

Dizideki karakterin dışında başka bir role bürünmesini ve seyirci karşısına çıkmasını istemeyen Bozdağ, 37 yaşındaki Düzyatan’a, “Tatil yaptığın dönemde ücretini ödeyeyim” teklifinde bulundu. Düzyatan ise bu istek üzerine filmde oynamaktan vazgeçti.

NTV'de yer alan habere göre, Bozdağ’ın yeni sezonda Düzyatan’ın bölüm başı aldığı ücrete zam yaparak 100 bin TL’ye çıkardığı iddia edildi.