#DirenEğitim'den imza kampanyası: Yalova Valisi istifa etmelidir!

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun azarlayarak sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz, "Öğretmene Saygı Yürüyüşü"nde fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından "#DirenEğitim", Yalova Valisi'nin istifasını isteyen bir imza kampanyası başlattı.

Yalova Valisi'nin incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde kıyafetlerini gerekçe gösterip "dilenci" ve "anarşist" ifadelerini kullanarak sınıftan kovduğu matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün "Öğretmene Saygı Yürüyüşü"nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin ardından, tepkiler büyümeye devam ediyor. 

Halil Serkan Öz'ün ölümü sonrası, sosyal medyadan ve birçok platformdan Yalova Valisi'nin istifası istenmişti. Artan tepkiler büyürken Yalova Valisi'nin istifası için "#DirenEğitim" tarafından da bir imza kampanyası başlatıldı.
Yalova Valisi'nin istifa etmesi ve cezalandırılması için düzenlenen imza kampanyasının açıklama metni şu şekilde:

"Halen Valilik Koltuğunda Oturamazsın! Yalova Valisi İstifa Etmelidir!"
Bir Vali düşünün. Yalova ilinin Valisi. Yani Yalova’nın devlet nezdinde en yüksek makamı. 
İşte o Vali Selim Cebiroğlu, geçtiğimiz günlerde çeşitli ‘incelemelerde’ bulunmak üzere Termal Fen Lisesi’ne gitti. Güya incelemelerde bulunan Vali okulun sevilen öğretmenlerinden Halil Serkan Öz’e "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret etti. Halil öğretmene sahip çıkan, öğretmenlik onurunu savunan öğretmen arkadaşları yapılan bu hakaretlere tepki göstermek için “Öğretmen'e Saygı Yürüyüşü” düzenledi. Halil öğretmenimiz de bu yürüyüşe katıldı, yürüyüşte rahatsızlandı, kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. 
Matematik öğretmeni olan Halil öğretmenden geriye başarılarından dolayı aldığı ödüller, öğrencilerine kendi elleriyle hazırladığı birbirinden değerli kitapların olduğu bir kitap listesi ve onu cenazesinde yalnız bırakmayan binlerce öğretmen arkadaşı, öğrencisi ve velisi kaldı. 
Halil öğretmenden geriye onurlu ve aydın bir öğretmen kimliği kaldı. Halil öğretmenimizin geride bıraktığı bu değerler elbette, öğretmen dostları ve aydınlık öğrencileri tarafından geleceğe en güçlü şekilde taşınacak. Halil öğretmene karşı sorumluyuz, bu sorumluluğumuzu daha fazla hissederek yerine getirmeye devam edeceğiz. 
Ancak bir işimiz daha var! Halil öğretmene, kendi okulunda, kendi öğrencileri önünde hakaret etme cüretini gösteren Yalova Valisi o koltukta daha fazla oturamayacak. Halil öğretmenin babasının sözü aklımızda: “Bu dünya ona da kalmaz. Aynen öyle söyleyin siz O'na.” Kendisine önce hakaret edip ölümüne neden olduğu Halil öğretmenin arkasından “değerli personelimiz” diyebilme cüretini gösteren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na söyleyeceklerimiz çok. 
Kendisine çağrımız öncelikle bir ilin idaresini temsil eden o koltuğu bir an önce bırakması, istifa etmesi, yaşanan olaydaki sorumluluğundan ve Halil öğretmene yaptığı hakaretlerden dolayı cezalandırılmasıdır. 
Halil öğretmenin anısına sahip çıkacağız, öğretmenlik onurunu koruyacağız. 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu istifa etmelidir!"

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.